Rotátorköpeny

Elsősorban sporolók vannak kitéve a vállizület sérülésnek, a rotátorköpeny túlterhelésének, szakadásának, gyulladásának. A gyors, dinamikus mozgásnak, de a helytelen test – és válltartásnak, vagy akár egy hirtelen rossz mozdulatnak is lehet a következménye a terület sérülése. Ilyenkor fájdalmat tapasztalhatunk és a mozgástartomány beszűkülését. Ebben az esetben mindenképpen érdemes szakértőhöz fordulni! Lássuk a rotátorköpeny-szakadásának, és sérülés okait, tüneteit, és a kezelési lehetőségeket!

Tovább

Gerincsérv

A gerincsérv – Kialakulásának okai és tünetei

Mivel nagyon sokan fordultok hozzám porckorongsérvvel (gerincsérv), úgy gondolom érdemes alaposan körüljárnom a témát. Először szeretném helyretenni a betegség kialakulásának okait, fizikai és lelkit tényezőket is beleértve, a kockázati tényezőket és egy pár tanácsot adni a prevencióhoz. Kezdjük az alapoknál, következzen egy kis anatómia!

Tovább

Achilles

Az Achilles-in a testünk legnagyobb ina, ám ugyanakkor sérülékeny is. Futás, és ugrás közben könnyen meghúzódik azonban ami ennél is gyakrabban fordul elő az gzulladás ezen a területen. Ebben a bejegyzésben az Achille-in sérüléseinek, gyulladásainak okait, tüneteit és a kezelési lehetőségeket fogom bemutatni.

Tovább

Teniszkönyök

Ebben a cikkben megpróbáltam számtokra összegyűjteni a legfontosabb információkat, arról, amit a teniszkönyökről – vagy golfkönyökről – tudni érdemes. Mi pontosan az a betegség, kiknél alakulhat ki, mik a tünetek és a kezelési lehetőségek. Szerencsére ma már könnyen kezelhető és felszámolható minden teniszkönyök jellegű tünetegyüttes.

Tovább

Gerincbántalmak

Sziasztok!

Nagyon sokan, nagyon sokféle kérdéssel fordultatok már hozzám gyógytorna, gerincbántalmak és mindenféle aktuális életmód témával kapcsolatban. Örülök neki, hogy ennyien érdeklődtök, nagyon motiváló látni, hogy szeretnétek változtatni, fejlődni, tenni magatokért. Ezért döntöttem úgy, hogy elkezdek blogolni is, hogy a kérdéseitekre még könnyebben kaphassatok választ.

Tovább

Porckorongsérv

Az előző bejegyzésemben a gerincsérv (porckorongsérv) kialakulásának leggyakoribb okait gyűjtöttem össze, most pedig, a második felvonásban következzenek a gyanús tünetek. Lássuk, mire érdemes odafigyelni! Persze a hangsúlyt elsősorban a prevencióra érdemes helyezni, de sokan csak akkor vesszük rá magunkat a változásra, ha már megtörtént a baj…

Tovább

Sarkantyúkezelés

Minden, amit a sarkantyú kezeléséről tudnod kell

Gyulladáscsökkentők, lökéshullám terápia, gyógytorna, vagy műtét?

Tovább